Türk Markaları Turkishsouq com ile Dünyaya Açıldı

Türk Markaları Turkishsouq com ile Dünyaya Açıldı

Türk Markaları Turkishsouq com ile Dünyaya Açıldı

PTT ile Katar iş birliğiyle Türk markalı ürünler Turkishsouq.com sitesi üzerinden 47 ülkede satışa çıkıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, "Bu platform üzerinden İngiltere'den İtalya'ya, İsveç'ten Portekiz'e, Rusya'dan Avustralya'ya, Kanada'dan Brezilya'ya kadar 47 farklı ülkeye ürün ihraç edilir hale gelinmiştir." dedi. Online pazaryeri Turkishsouq.com (Turkishsuk), özellikle KOBİ’lerin dış pazarlara ulaşmasını kolaylaştırıyor. Proje, Türkiye’nin 2023 ihracat hedefine katkı sunmak amacıyla geliştirildi. İç piyasaya döviz girişi sağlayan platform, KOBİ’lerin ihracat ve e-ihracat tecrübesi kazanmasını da sağlıyor. Proje, dünya posta ağını ve lojistik avantajını kullanıyor. Türkiye’nin lojistik ağını güçlendirmeyi hedefleyen ülkeler arası e-ticaret platformu, yurt dışına e-ticaret köprüleri oluşturmayı amaçlıyor. Platform, Türkiye’den yurt dışına ihracat yapmak isteyen birçok firma için gönderi ağı, çağrı merkezi ve müşteri tecrübelerinde büyük faydalar sağlayacak.



  Turkishsouq.com ile 47 ülkeye Türk ürünleri satılıyor

Turkishsouq.com ile 47 ülkeye Türk ürünleri satılıyor

Turkishsouq.com, kaliteli Türk ürünlerini dünyanın birçok ülkesine sunacak. PTTAVM.com’da satışa sunulan ürünler, satıcının talep etmesi halinde yurt dışında da satışa çıkarılacak. Platform 47 ülkede e-ticaret aracılığı ile satış imkanı veriyor. Platforma yerli üreticiler ve online satış platformları dahil olabiliyor. Turkishsouq.com üzerinden satışa sunulacak ürünlerin uygunluğu PTTAVM ekipleri tarafından kontrol edilecek. Uygun görülen ürünler Turkishsouq.com ve başka siteler üzerinden yurt dışı pazarına sunulacak. Sistem, üreticilerin ya da satıcıların başka herhangi bir işlem yapmalarına gerek kalmadan kolay ve hızlı bir şekilde yurt dışında ürün satışına olanak tanıyor.

 
Türk Markaları Turkishsouq com ile Dünyaya Açıldı

E-ihracat modeline uygun ürünler satılacak

PTTAVM’ye üye üreticiler, herhangi bir eğitime ihtiyaç duymadan kolay ve hızlı bir şekilde sisteme adapte olabilecek. Satışa sunulan ürünlerin pazara entegre edilmesi, gümrük işlemleri, gönderi takibi, kargo süreci, müşteri geri dönüşleri, çağrı merkezi hizmetleri gibi tüm işlemler PTTAVM personeli tarafından titizlikle yapılacak. Turkishsouq.com’da, Türkiye’nin geleneksel lezzetleri, ev dekorasyonu, elektronik, kozmetik ve giyim gibi birçok kategoride e-ihracat modeline uygun ürünler satılıyor. Seçili ürünlerin siparişleri 24 saat içinde kargoya teslim ediliyor. Platformda tüm para birimleri kabul ediliyor. Kredi ve debit kartlarla ödeme imkanı da veriliyor.



PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten: E-ihracat hedeflerine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten: E-ihracat hedeflerine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz

PTT AŞ Genel Müdürü Hakan Gülten, Türk ürünlerini yurt dışı pazarlara sunmak ve e-ticaret kapasitesini artırmak amacıyla PTT ile Katar Posta İdaresi arasında iş birliği yapıldığı hatırlattı. Pandemide e-ticaretin önemine işaret eden Gülten, teknolojik yatırımlara devam edeceklerini belirterek, “PTT ailesi olarak ülkemizin e-ihracat hedeflerine katkı sağlamaktan gurur duyuyoruz.” dedi. Satışa sunulan Türk ürünlerine dünyanın herhangi bir ülkesinden Turkishsouq.com platformu aracılığı ile ulaşılabildiğine vurgu yapan Gülten, şu bilgileri paylaştı; “Türkiye’nin ürettiği ürünler, Çin’den sonra e-ticarete en yatkın ürünler. Yiyecek, giyecek gibi ülkemize özgü birçok malzemede bunu görüyoruz. Dünyada Çin’den sonra büyük sanayi üretimi yapan ülkeler dışında e-ticarete uygun ürün üretme noktasında çok ilerideyiz. Bizim ürünlerimiz, geniş bir yelpazeye sahip. Vatandaşların ihtiyaç duyduğu yiyecek, giyim ve elektronik gibi akla gelebilecek birçok sektörde çok yol kat ettik.”


PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu: Turkishsouq’da 300 bin ürün satışta

PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu: Turkishsouq’da 300 bin ürün satışta

PTTAVM Genel Müdürü Hakan Çevikoğlu ise, 25 bine yakın KOBİ’nin PTTAVM üzerinden satış yaptığını hatırlattı. Turkishsouq.com ile kolay e-ihracatın başlayacağını belirten Çevikoğlu, “Bu platform, Türk kültürünün dünyaya tanıtılmasını da sağlayacak. Böylece hem kültürümüz hem de geleneksel ürünlerimizle dünyaya bir kapı daha açtık.” dedi. PTTAVM’den satış yapan ve bunu yurt dışına yapabilecek KOBİ’lerin bir havuza alındığını belirten Çevikoğlu, PTTAVM’de 28 milyon üründen 12 milyonunun yurt dışı pazarına satışa sunulmak üzere havuza dahil edildiğini kaydederek, “Şu anda Turkishsouq platformunda bunların 300 bini satışta bulunuyor. İlerleyen dönemde bu sayıyı artıracağız.” ifadelerini kullandı.


Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Turkishsouq.com global ölçekte platform olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Turkishsouq.com global ölçekte platform olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz günlerde “Türkiye-Katar E-Ticaret İşbirliği Projesi” kapsamında Katar Postası CEO’su Faleh Al Naemi’yi makamında kabul etti. Karaismailoğlu, PTT’nin 2017 yılında e-ticaret alanındaki faaliyetlerine küresel boyut kazandırma ve e-ihracata katkı sağlama amacıyla Katar ile ortak çalışmalara başladığını kaydetti. Karaismailoğlu, çalışmalar neticesinde kurulan “turkishsouq” (Turkishsuk) platformuyla binlerce Türk ürününün Katar halkının hizmetine sunulduğunu belirterek, ülkeler arasındaki somut iş birliği alanlarına bir yenisinin eklendiğini ifade etti. Ayrıca, e-ticaret alanında iş birliğinin başarılı olduğunu ve 2019’da “turkishsouq.com” uzantısıyla Katar sınırlarını aşarak global ölçekte platform haline dönüştürüldüğünü belirtti.



Katar Postası CEO’su Faleh Al Naemi Türk Markaları Turkishsouq com ile Dünyaya Açıldı Türk Markaları Turkishsouq com ile Dünyaya Açıldı 


 Bu platform üzerinden İngiltere’den İtalya’ya, İsveç’ten Portekiz’e, Rusya’dan Avustralya’ya, Kanada’dan Brezilya’ya kadar 47 farklı ülkeye ürün ihraç edilir hale gelinmiştir. PTT, bu iş birliği sayesinde ülkemiz adına güçlü lojistik altyapısıyla da desteklediği e-ihracat alanında önemli girişime imza atarak yaklaşık 300 bin ürünümüzün dünya piyasasına arz edilmesini sağlamıştır. Katar Posta İdaresi Üst Yöneticisi Faleh Al Naemi ise, birçok ülkenin kaliteli Türk ürünlerine büyük ilgi gösterdiğine işaret etti. Turkishsouq’un e-ihracat platformunun ulusal ve uluslararası niteliğiyle ele alındığını belirterek, tüm dünya haklarının e-ticaret üzerinden Türk ürünlerini satın alma imkanına kavuştuklarını söyledi. Al Naemi, Katar Postası ile Türk postası ve PTTAVM’nin önemli bir adım attığını dile getirerek, “Bugün itibarıyla bu platform, dünyadaki bütün insanlara arz edilmiş bulunmaktadır. Deneyimimize başladıktan sonra ‘turkishsouq’daki ürünleri talep eden 50 ülke bulunmaktadır. Uluslararası düzeyde pazarlamaya başlandığında, yeryüzündeki tüm insanlar, Türk ürünlerinden faydalanacaklar.” diye konuştu.


Turkishsouq’un temelleri 2017 yılında atıldı

Turkishsouq’un temelleri 2017 yılında atıldı

Turkishsouq.com, Nisan 2017 tarihinde Katar’da düzenlenen Türkiye Fuarı’nda atılmıştı. Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen EXPO Turkey by Qatar Genel Ticaret Fuarı’nda PTT AŞ ile Katar Post arasında ikili iş birliği çerçevesinde E-Ticaret Sözleşmesi imzalandı.


Turkishsouq.com hakkında

Turkishsouq.com hakkında

Türkçe “Türk Çarşısı” anlamına gelen “Turkish Souq”, Türkiye’nin en iyi ve en kaliteli ürünlerini online olarak satın almak için Katar Post ile ortaklaşa oluşturulan online pazaryeri platformudur. Platformda satışa sunulan kaliteli Türk ürünleri bir tıkla dünyanın dört bir yanına gönderilebiliyor. Platform, önde gelen markaların kaliteli ürün yelpazesi ile uluslararası bir alışveriş ve nakliye deneyimini bir araya getiriyor. Rekabetçi bir fiyatlandırma sistemi ile desteklenen platformdaki tüm ürünlerin, Türkiye’den doğrudan dünya çapında teslimatı yapılabiliyor.

 

DİĞER BLOG YAZILARIMIZI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

https://www.isacoturavm.com/blog/


Hiç yorum yok:

Popüler Yayınlar